България Новини

Наталия Кобилкина спря да кърми: Бебето не иска от нея! (още подробности)

Наталия Кобилкина спря да кърми малкия Филип!

Прочутата със съветите си Наталия Кобилкина призна, че е спряла да кърми бебето си. Защото… самото то не искало от нея. Да, това е самата истина и рускинята е убедена, че това не я прави по-лош родител. Ето какво сподели тя:

“Кърменето… колко много битки има на тази тема, за и против. Вярвам в едно нещо, детето само си знае какво му трябва.

Моята сестра беше твърдо решена да кърми и това и отне много. Детето не искаше да сучи, ядеше много малко, събуждаше на 40 минути и само тя знае колко нерви и здраве това и струваше. За 2 години кърмене тя съсипа здравето си. Но за нея този избор беше правилен на този етап в живота.

Тя ми беше на гости. И видя колко спокойно моето дете. И спи по 3-4 часа! И тя каза знаеш, ако имам дете пак едва ли толкова ще настоявам за това кърмене.

При мен кърма спря на третия месец, при това детето ми категорично отказа да сучи, и се запознах с помпа много на-тясно, чак станаха приятелки. В начало не вярвах, че има нещо подобно от сорта: той не иска да сучи! Ще го науча.

Минах през най-добрите остеопати, специалисти по гръдно кърмене, боен терапии и един куп неща( а повярвайте аз съм мега упорита ако реша нещо), обаче моето дете се оказа по-голям инат от мен и се отказа от моя толкова красив бюст. Приех негов избор със смирение и любов. Следвам го.

И така той си е на адаптирано мляко. Вече яде и плодове и зеленчуци. Чувства си прекрасно. И аз също.
За мен важно правило: следвай детето си. Ако иска да сучи – давай му. Ако имаш кърма – използвай. Това е повече от прекрасно и дълбоко се възхищавам на жени, при които това се получи.

Ако не може или нямаш – приеми го без да се осъждаш или да казваш, аз съм лоша майка. Давай любов, усещай детето си, той говори много от първата секунда, просто бъди с отворено сърце и не обръщай внимание на тези, които те съдят. Те не са на твоето място и не са с твоето дете.

Бъдете щастливи и изграждайте своите начини да сте майки, които работят само за вас”, съветва Наталия Кобилкина.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.