Новини Шоубизнес

Маги на Слави: Нормалното дете е това, което показва враждебност към родителите си! (виж тук)

Бившата любима на Слави Трифонов – Маги Ангелова разкри кои са най-нормалните деца!

Психоложката Маги Ангелова, която все още продължава да бъде по-позната на обществеността като Маги на Слави Трифонов, разкри нещо изключително полезно. Както за родителите, така и за техните деца.

А именно – тя обясни кое дете расте с наистина нормална и здрава психика. И как бихме могли да разберем дали това е така. Предаваме думите й без редакторска намеса, смятаме, че в случая е абсолютно права.

“Споделям с вас дълбоки със смисъл и ценни за мен думи на една любима моя френска психоаналитичка Франсоаз Долто. Споделете вашето мнение, усещайки и четейки думите…

“Родителите трябва да знаят, че каквото и да правят, давайки най-доброто от себе си, те винаги ще правят грешки в очите на децата. Дори най-любящият родител в даден момент може да стане причина за някакво страдание у детето.

Ако то тогава заяви: „Не те обичам“, отговаряме: „Това няма никакво значение – ти не си се родил, за да ме обичаш.“ На шест-седемгодишна възраст вече е късно да критикуваш родителите си.

Те сигурно често слушат упреци от страна на детето, но в повечето случаи това не би трябвало да промени тяхното поведение. Защото имат задачата не да му се харесат, а да го възпитават.

Ако с израстването детето продължава да се стреми непременно да угоди на родителите си. И смята, че те винаги са прави и справедливи, такова дете е в лошо здравословно състояние.

Колкото по-способно е да показва враждебност, примесена или редуваща се с обич към своите родители, толкова по-добро е неговото душевно състояние.

Това показва, че в отношението му към родителя е преодоляна семейната връзка и пълната зависимост”, категорична е психоложката Маги Ангелова.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.