Шоубизнес

Бомба: Мегз обяви война на фотошопа! (виж неочакваната й изповед)

Мегз се отказа от фотошопа окончателно!

Миглена Каканашева – Мегз окончателно се отказа от фотошопа. Да, за някой това може да звучи нереалистично, но е самата истина, поне засега. Ето какво сподели дизайнерката:

“Човек може да има купища корекции и да не се харесва. Може да няма никакви корекции и пак да не се харесва. Дори, много интересно проучване показва, че жените с най-много корекции обработват най-много снимките си в социалните мрежи.

Това е заради липсата на приемане и стремежа към идеалност. Това не е пост за и против корекциите. Не съм срещу пластичната хирургия. Аз самата – никога не съм крила – имам корекции. Много от тях направих преди 25. И по-късно съжалявах дълбоко.

За щастие повечето бяха временни – та вече след 2 години усилено поправяне на тези грешки се поизчистих. Но има нещо друго. Казва се “образът в инстаграм”. И се улових, че уж се чистя от корекции, но още едитвам снимките си.

Честно казано – и аз не знам защо. Може би защото всичко в инстаграм е толкова перфектно, че съм свикнала и аз да се стремя – дори несъзнателно – към този стереотип. Но не искам да е така. Искам да го променя.

Наистина ми е странно да ви пускам снимки без корекции когато всеки около мен е толкова идеален. Затова и снощи пооправих поне цветовете малко. Но тази сутрин си казах – я стига ти сериозно ли се притесняваш как ще качиш една снимка.

Била си в 500 риалита и всеки е виждал как изглеждаш всъщност. Хората по улицата също го виждат. Близките ти, мъжът ти – всеки те вижда на живо. Къде изобщо ти е проблемът с този инстаграм?

И за кого ти е тази идеалност? За другите жени, които цъкат и си редактират снимките ли? Това е някакво странно съревнование, в което вече не искам да участвам. И ще се опитам да се освободя от това.

П.С. – ДА, аз бях човекът, който кривеше пода във всеки свой пост. И да аз бях онова момиче, което си биеше какви ли не филъри. Но това е затворена страница за мен. И вече искам да съм друга.

Според мен и вие може да се откажете от всички тези неща. Какво толкова може да загубите? Най-много да се отървете от всички фалшиви хора, за чиито привидно одобрение сте се борили несъзнателно досега”, заяви Мегз в профила си.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.