Новини

Лияна Панделиева след измамите с туристи: Ето какво трябва да направите в подобен случай!

Лияна Пенделиева даде ценни съвети на пишман будалите!

Журналистката Лияна Панделиева взриви мрежата с коментар относно измамените туристи това лято. Които заплатили на неизвестни хора във Фейсбук тлъсти суми за почивка в луксозна вила до брега на морето, а се озовали на гола поляна без покрив над главата. Ето как се потресе журналистката:

“Интернетът ми го говори! Намират начи в интернет пространството едни оферти, мноу изгодни оферти, мноу хубави така, с картинки и хоп – метат си парите на филанкишията!

По банков път – имаме банки, що да не е по банков път! Искат да ваканцуват така изгодно, както другите прости ‘ора не могат, щото не ги бива в намирането на изгодни предложения.

Тръгва Ганьо с малки деца, ама на изгодна ваканция, па то там нема и постройка. Бил говорил много пъти по телефона с жената, уверила го, че сичко е шес! ШОК!

До преди ден си късах зверски нервите с човек, който в продължение на години е с административен проблем.

И когато нещата могат да се разрешат леко и безболезнено се оказва, че този човек не е подал НИТО ЕДНО писмено искане за разрешаване на проблема си, щото е говорил само по телефона, всеки път с различен човек.

За някои неща пробойните в елементарната култура не могат да бъдат запълнени с никакви предупреждения!

Тая работа с мятането на пари от балкона е вече архаична. Сега сами си правят преводите”, ядоса се в мрежата Лияна Панделиева.

След което даде личен пример със себе си как се реагира в ситуация, в която ти нарушават правата. Прочетете я, защото със сигурност ще ви бъде от полза, ето какво разказа журналистката:

“В туристическия сезон сами трябва да си пазим правата. Давам примера, само като идея как се действа.

Купила съм си билет за полет от Богота до София и то достатъчно рано. Междувременно на няколко пъти ми променят часовете за излитане, но това се случва на всеки превозвач.

И изведнъж вчера получавам мейл, че вторият ми полет, който е във връзка с първия, е забавен с едно денонощие. Изревах, естествено, а компанията ми обяснява, че са сори, но поради технически причини не можело да се осъществи пътуването.

Уведомих превозвача, че възможностите са две: или ми плати допълнителната нощувка в четиризвезден хотел – по техен избор в Богота или на другото летище (в по-ниска категория нямат право), или да ме премаршрутира така, че да се върна без забавяне.

И най-неочаквано се оказа, че на същия ден има и друг полет към София и безпроблемно ми издадоха потвърждение за него. Ключът е в това да вдигате джангър на мига”, обяснява Панделиева.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.