Мегз и Румен Рончев се отдадоха на пътешествия! (още подробности)

https://goreshto.net/novini/megz-i-rumen-ronchev-se-otdadoha-na-pateshestviya-oshte-podrobnosti/50691 Goreshto.net
Мегз и Румен Рончев се отдадоха на пътешествия! (още подробности)

Мегз и Румен Рончев пътуват из цялата страна!

Миглена Каканашева - Мегз успя да си открадне малко лично време и да се отдаде на Румен Рончев. Тя и половинката й пътуват из страната като обикалят на пръв поглед малки и непознати местенца. Дизайнерката обаче успява да зарази последователите си с разказ за всяко едно от тях:

"Снимката е стара. Направих я уикенда, защото исках да ви разкажа една история. Едно от любимите ми занимания, когато пътувам е да чета митове и легенди за мястото, на което отивам.

Мъжът ми ми се вързва на акъла,а аз развълнувано търся храни, места и знаци. Та древна легенда, наречена в пиринския край “Трапезата на императора” разказва за огромно имане, скрито някъде из пещерите в околностите на село Осиково. Според легендата двама овчари загубили агне от стадото си. Докато го търсили попаднали на обрасъл с храсти пещерен вход. Когато влезли вътре факлите им осветили най-смайващата гледка, която някога били виждали. Насред пещерата стояла голяма кръгла маса, направена от масивно злато,а около нея имало шест стола от същия метал. Масата била наредена като за пиршество с подноси, табли и прибори,всички от злато. Овчарите не можели да изнесат цялото богатство, защото било много тежко. А и щом в селото видели дори малка част от златото всички щели да се усъмнят. Затова двамата братя си обещали съкровището никога да не напуска пещерата. Вместо това след три дни, точно след залез слънце, щели да доведат жените и децата си и да ги нагостят на “Императорската трапеза”. Така богатството щяло да бъде тяхната семейна тайна. На излизане от пещерата, обаче, единият брат се полакомил и изнесъл незабелязано две златни чаши. И както обикновено става османците разбрали. За да изкопчат мястото на съкровището измъчвали до смърт двамата братя. А когато те умрели в мъка и не казали нищо- избили и семействата им. Двамата овчари никога не седнали на “Имперсторската трапеза”. А за алчността си платили със собствения си живот и този на най-близките си. Истината е, че тази легенда, макар и на няколко века е актуална и днес. Много често, полакомени от нещо материално- уж ценно и важно- ние поставяме под риск и губим спокойствието и щастието на най-скъпите си. Иска ми се днес с една малка игра да се замислим за този избор. Ако имате право да изберете 5 души, които да седнат с вас на “Имперсторската трапеза”. Кого бихте поставили там и защо? И какво бихте предпочели- да продадете богатството за пари или винаги да имате възможност да съберете и нагостите любимите си по императорски?", написа Мегз.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.