Валентин Кулагин алармира за нещо изключително сериозно! (прочетете тук)

https://goreshto.net/balgariya/valentin-kulagin-alarmira-za-neshto-izklyuchitelno-seriozno-prochetete-tuk/50644 Goreshto.net
Валентин Кулагин алармира за нещо изключително сериозно! (прочетете тук)

Валентин Кулагин този път е абсолютно прав, опасно е!

Скандалният гримьор Валентин Кулагин разбуни духовете отново. Този път обаче думите му са сериозни, а предупреждението напълно основателно. С риск да бъде намразен още повече от колегите си, ето какво заяви той на всеослушание:

"Искам да се обърна най-вече към колегите си. Които в голямата си част, да не кажа ВСИЧКИ, ВИЖДАМ на снимки да използват върху клиентите, червила и глосове ДИРЕКТНО върху устните им, от контейнера (опаковката). Това е Н-Е-Д-О-П-У-С-Т-И-М-О!

МАСОВО всички го правите и без да преувеличавам - не видях НИТО ЕДИН от вас да спазва задължителната хигиена и етика при работа с клиент! В този момент мога да извадя снимки на ВСЕКИ един гримьор в България, най-вече популярните имена, който слага глос, червило, СПИРАЛА (Изключително опасно, предвид това че конюктивита е 100% сигурно трансфериран и бактерия, която вирее активна в спиралите), директно с четките и апликаторите, с които се продават продуктите.

И не говорим само за пренасянето на обикновен вирусен грип, а дори за много по-опасни вируси като някои форми на хепатит и широкоразпростанените.. херпеси! Същото се отнася и за пипането с ръце на очите и устните на клиентките. Изключително непрофесионално, нехигиенично и неприятно за голяма част от тях.

Разбирам, че не сте преминали необходимото обучение и сте самоуки или самообразовани по темата от youtube. Но това излага на ГОЛЯМ риск клиентите ви и е първото, което се учи, когато навлизате в дебрите на макиажа. Ако това не сте научили, не е изненадващо, че не сте научили и нищо друго! Разбирам също така, че еднократни апликатори не се продават в България, затова ми се налага и да закупувам такива от чуждестранни сайтове. Но щом аз мога да го правя - можете и вие, колеги.

Разбирам също така, че спиралите и глосовете ще ви свършват светкавично, ако изхвърляте след всяко ползване четката. Но все пак хонорарите ви предполагат, че можете да си позволите този разход, в името на клиента.

Не искам този пост да се тълкува като начин за изпъкване над вас, колеги. Мисля знаете, че изпъквам и по ред други параграфи. И не напоследно място искам да завърша този пост с похвала към магазините на M.A.C, които единствено спазват изискванията за безопасност към здравето на клиента и използват такива еднократни апликатори!

Нека сме повече! Темата е много сериозна и 90% от кожните инфекции като стафилококовата и акнеичните състояния се дължат точно от такова трансфериране на бактериите!!!

Говоря за това от няколко години и изглежда ефекта не идва. Затова повдигам темата отново и ще я повдигам колкото пъти е необходимо, за да се научите!", алармира Валентин Кулагин.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.