Мариела Нордел: Ето как в САЩ процедират срещу застрояването на крайбрежните ивици!

https://goreshto.net/novini/mariela-nordel-eto-kak-v-sasht-procedirat-sreshtu-zastroyavaneto-na-kraybrezhnite-ivici/50625 Goreshto.net
Мариела Нордел: Ето как в САЩ процедират срещу застрояването на крайбрежните ивици!

Мариела Нордел сподели пост в мрежата, който се превърна в хит!

В истински хит сред потребителите в мрежата се превърна постът на Мариела Нордел. Преди часове кулинарката разкри как в най-развитата страна в света - САЩ, процедират срещу тези, които незаконно изземат части от крайбрежните ивици. Нордел е заимствала текста от автора му, като успя да разпали страстите. Доста хора споделиха написаното, питайки защо у нас не се прави и частичка от това, което става зад океана. При все, че почти не остана плажна ивица край Черноморието, която да не е окепазена със строежи и частни заграждения. Ето какво разкрива Мариела Нордел чрез поста си, предаваме думите й без редакторска намеса: "Вижте как се прави - наглеците не са само в България! Луксозен хотел в Северна Калифорния решава да ограничи достъп до обществен паркинг и обществен плаж. Прави врътки със знаци, бариери и други. В резултат Калифорнийската крайбрежна комисия го глобява $1.6 милиона. Какво като е някакъв наглец от Риц Карлтон! Но глобата не е единственото, хотелът е наказан да провежда медийна кампания, като информира обществеността, че хората имат достъп до плажа там! Да плаща за реклама на обществения плаж! Дали може да го процесира това нещото сложено за министър на туризма в България? Освен това хотелът ще трябва да извърши одит на пластмасите си за еднократна употреба, за да се ограничи въздействието върху околната среда на хотела. И за капак, Комисията ще даде голяма част от глобата на хотела на местна консервационна група, за да придобие земя точно на север от хотела. Групата ще използва земята за разширяване на обществения плаж и калифорнийската крайбрежна пътека. Когато има държава, наглеците биват пляскани през ръцете и публично унижавани!", публикува Мариела Нордел. Е, не е ли крайно време да се замислим и да вземем пример от Америка, която така или иначе се скъсваме да хвалим... Но май само на приказки.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.