Ето я: Вижте родната къща на Преслава в Царевец! (още подробности)

https://goreshto.net/novini/eto-ya-vizhte-rodnata-kashta-na-preslava-v-carevec-oshte-podrobnosti-2/50529 Goreshto.net
Ето я: Вижте родната къща на Преслава в Царевец! (още подробности)

Ето къде е израсла Преслава в детството си!

В малка къща в село Царевец, което се намира само на 12 километра от Добрич, са родени и израсли Преслава и кака й Ивелина Иванова. Това разказа читател на вестник „Уикенд”, който е от родното село на певиците. В Царевец днес живеят по-малко от 500 човека, тъжно споделя човекът. Къщата на изпълнителките била построена от таткото на Преслава – Кольо Иванов. В селото обаче всички го познават като Кольо Каручката. Истински патриот, той дори развял националния флаг на покрива, да се знае, че тук живеят истински българи.

„На тази тиха улица Петя, каквото е рожденото име на фолк звездата, и кака ѝ си играеха на криеница и скачаха на въже. Бяха много кротки момичета, личеше си, че се възпитават от строги родители, каквито са Кольо Каручката и жена му Янка”, спомня си източникът.

За бащата бай Кольо се знае, че е един от върлите фенове на позабравеното „техническо чудо” от ГДР – „Трабанта”. Таткото на Преси често може да бъде засечен на парада на ретро автомобили в Сливен. Където винаги се появява със своя трабант. Колата е считана за най-стария представител на ГДР марката у нас. „Трабантът ми е голяма гордост. С него возя и внучето, и щерка ми”, хвали се бай Кольо.. Бащата на Преслава винаги си е изкарвал прехраната с честен труд като шофьор. Именно от професията му останала и страстта към автомобилите. „Бай Кольо много пъти е разправял в селския хоремаг, че заради любовта си към „картонения звяр” спестявал дълги години, за да си купи най-стария модел у нас. „Гордея се с него, и Петя много му се радва”, щастлив е Кольо Иванов. Родителят на Преслава и Ивелина не крие, че влага много средства, за да поддържа трабанта в добра кондиция, да го тунингова и поправя. Докато работел често се случвало да изхарчи цялата си заплата за скъпото хоби. „Още я помним Петя как се учеше на шофира именно с тоя трабант. Може днес да има автопарк за милион, ама още помни как ѝ тракаха зъбите в двутактовия мъник”, усмихва се източникът на вестник „Уикенд”.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.