България Новини

Чудовищен обрат: Експертите съобщиха нова зловеща версия за касапницата край Вакарел! (истината е разтърсваща – ПРЕДИ МИНУТИ)

Причините за катастрофата край Вакарел на АМ “Тракия” стават все по-зловещи!

Ден на траур е днес в България след като вчера шестима души загинаха в катастрофата край Вакарел на АМ “Тракия”. Още 20 бяха ранени и откарани в болница, където животът на петима виси на косъм.

Както стана ясно, касапницата на пътя е предизвикана от 29-годишната Цвета Таскова от Плевен. Младата дама е забила автомобила си “Рено” в автобуса на “Юнион Ивкони” като го избутала от пътя, където се преобърнал.

Стана ясно, че Цвета Таскова преди години е била задържана да управлява возилото си в нетрезво състояние, заради което й е била отнета шофьорската книжка. Вчера обаче тя нито е била употребила спиртни напитки, нито забранени такива.

Преди минути стана ясно и че автомобилът й е бил в пълна изправност, както съобщи наблюдаващият прокурор Мирослав Ангелов. “Техническата експертиза беше извършена и показа, че колата е била в абсолютна изправност”, заяви той.

Разтърсващото и ужасяващо в случая е новата версия за катастрофата, която може да обърне изцяло случая. А тя е, че има голяма вероятност шофьорът на автобуса да се е паникьосал или просто да е допуснал грешка при засичането с Реното.

Това заяви автоекспертът Йонко Иванов в интервю, пише ПИК. Той обясни, че автобусите имат огледало за задно виждане, което позволява да се следи пътя цял километър назад. А водачът трябва да е толкова добре подготвен, за да предусети и предвиди хода на колите около и зад него.

“Как мислите вие – може ли един автомобил, тежащ 1,5 тона максимум, да преобърне като перце автобус, тежащ 15 тона?! Това няма как да се случи – не и по начина, по който беше обяснено вчера. Колата се ударила и рейсът се обърнал… Последствията говорят за уплах на водача на автобуса и лоша координация на движенията му”, заяви Иванов.

Той добави, че е видял колата на Цвета Таскова, която е била съвсем леко смачкана от едната страна. И е склонен да вярва, че шофьорът на автобуса се е изплашил от досега с Реното. При което много рязко е завил встрани и е последвало фаталното преобръщане.

Тепърва обаче следствието продължава, а водачът на автобуса снощи плака пред камерите заради чувство за вина. Де факто той е карал с напълно нормална скорост, а возилото е било също в изправност. Загадката става все по-сложна…

катастрофата край Вакарел

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.