Грозен скандал: Президентът Радев посече жестоко Бойко Борисов! (още подробности)

https://goreshto.net/novini/grozen-skandal-prezidentat-radev-poseche-zhestoko-boyko-borisov-oshte-podrobnosti/50254 Goreshto.net
Грозен скандал: Президентът Радев посече жестоко Бойко Борисов! (още подробности)

Президентът Румен Радев с остра реакция към премиера Бойко Борисов!

Поредният скандал между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов взриви обществеността. Държавният глава заподозря конспирация от страна на министър-председателя, за което реагира доста остро. Причината за гнева (макар и сдържан) на Румен Радев е поканата на Борисов към президента на Турция - Ердоган. Който трябва да посети страната ни през март тази година, като срещата на високо равнище е ситуирана в морската ни столица Варна. Според Борисов срещата ще бъде на помирително ниво между Европейския съюз и Турция. А още в събота той получи подкрепата и одобрението на канцлера на Германия Ангела Меркел. Инициативата, направена зад гърба му обаче, раздразни не на шега президента Радев. Този път той не си затвори очите и директно заяви разочарованието си и дори обидата си от факта, че е научил за подобно важно събитие от медиите. "Не, война между институциите няма. Но не мога и няма да приема това, че германски канцлер и български премиер си позволяват да канят държавен глава в България. Без да бъда уведомен по въпроса и да се налага да научавам информацията от медиите. Не го приемам като обида към самия себе си. Приемам го като обида към цялата ни държава, защото това не е в духа на Конституцията", това заяви Румен Радев по време на брифинга за отчета му след една година на президентския пост. Конфликтът между двамата най-силни мъже в държавата разбуни духовете в интернет пространството. Както винаги народът ни не е обединен и едни моментално скочиха в подкрепа на премиера Бойко Борисов, докато други застанаха зад гърба на президента Румен Радев. Май в цялата тази медийна олелия и днес, както и много пъти преди, остана забравено едно. А именно, че истински важното не е дали политиците ни се сърдят или прегръщат, а доброто и бъдещето на България.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.