ДКЕВР е съсипала енергетиката

1

Ден след като министерството на икономиката, енергетиката и туризма вдигна мерника на възобновяемите енергийни източници от Българската фотоволтаична асоциация отвърнаха на удара. Според председателя й Никола Газдов, държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) е виновна за поразиите в енергетиката.

Според него хората трябва да си зададат въпроса защо Евгения Харитонова, която е бивш зам.-министър на енергетиката и сега председател на регулатора, коментира, че либерализацията на енергийния пазар няма да намали цената на тока, а в същото време Европейската комисия (ЕК) води наказателно дело срещу нас именно по този казус.

Газдов направи коментар и по отношение на мерките, представени от енергийния министър Асен Василев. Според него преди време електроразпределителните дружества, а сега – производителите на енергия от възобновяеми източници, са сочени за единствен виновник за проблемите в целия сектор.

“Погледнете сметките – от 100 лева 6 лева отиват за зелена енергия”, каза още той.

1 коментар
  1. Мразител казва

    Абе бъзикате ли се?
    В таксата за пренос се начислява кафява и зелена енергия. След това отделно плащаме добавка зелена енергия. Е колко пъти в една фактура можеш да изпишеш една и съща стока? А само това ли е проблемът?

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.