Новини

Булгаргаз бетонира цените

Почти няма да има промени в цената на природния газ за крайните потребители, заяви изпълнителният директор на “Булгаргаз” Димитър Гогов. От 1 април цената на газа ще падне с малко под 4 на сто, според прогнозите на ДКЕВР, като поисканото намаление от “Булгаргаз” е 3,22 на сто.

Димитър Гогов съобщи още, че дружеството ще потърси заем за финансиране на нагнетяването на природен газ в Чирен.

“В момента работим с цена около 110 долара за един барел петрол. Днес курсът на долара е 1.5120, върви нагоре. Тоест ако отчетем, че доларът ще струва около 1.50-1.52, в четвъртото тримесечие с по-малко от една стотна ще се увеличи цената на природния газ, а около 1 октомври би следващо да падне с около пет десети. В рамките на прогнозата не би следвало да има изменения в следващите две тримесечия, защото винаги има ресурс това просто да не се случи за такива малки стойности”, каза Гогов.

Цените и на тока, и на парното и топлата вода трябва да бъдат “платими”, заяви от своя страна председателят на ДКЕВР Евгения Харитонова.  Тя не се нае да прогнозира как ще се променят цените на парното и топлата вода на базата на прогнозите на “Булгаргаз” до края на годината, нито пък на електроенергията заради мерките, представени от служебния министър Асен Василев.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.