България Здраве и диети Новини

“Лечебен” глад за деца потресе цяла България: Вижте какво правят някои родители у нас!

“Лечебен” глад разтърси страната, след като се разбра истината за някои семейства!

В 21 век е недопустимо да не знаеш елементарни неща за човешкото здраве, но ето че някои хора все още не ги знаят. Това са родители, подложили децата си на т. нар. “лечебен” глад, съобщи сайтът “Офнюз”.

Оказва се, че в България има нова практика, според която подрастващите се лекуват без да им се дава нищо. Родителите масово не предлагат да децата си храна, а понякога дори и вода, за да могат да се изчистят от токсините.

Информацията идва от Фейсбук, където различни жени споделят опита си от прилагания от тях “лечебен” глад. Така става ясно, че има хора, които са в състояние да гледат как децата им страдат.

Би Ти Ви откри една от въпросните жени. Тя прилага тази порочна практика не върху децата си, защото те вече са големи, а върху внуците си.

Теодора Аврамова няколко дни е държала децата само на вода и твърди, че това е оправило проблема им с дишането. Бронхите се изчистили, понеже в организмите им не са влизали токсини.

Специалистите обаче са на мнение, че този вид “лечебен” глад може да бъде пагубен за един подрастващ организъм. Той може да доведе до необратими последици.

“Органите и системите много ще страдат. Ще има една по-лесна уморяемост, а може да се стигне и до припадъци.” – твърди д-р Лелка Рангелова.

Медицинските лица отричат и веганството при децата. Според тях, то може да попречи на малчуганите да пораснат нормално.

Най-малкият проблем е, че може да останат ниски на ръст. По-неприятното е, че това може да попречи на нормалното функциониране на някои от органите им. Например би могло да се стигне до бъбречна недостатъчност.

Лекарите стигат дори още по-далеч по отношение на веганството. За тях месото, яйцата и всички млечни продукти са просто задължителни в менюто на всеки човек. Дори възрастните хора са длъжни да ги ядат. Ако желаят да бъдат вегани, могат да бъдат такива за не повече от три поредни дни.

No votes yet.
Please wait...
loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

One Comment

 1. Много евтина статия..

  Направили сте си труда да разберете какво мислят специалистите (не става ясно каква е точно д-р Рангелова) от едната страна на въпроса, защо не си направихте труда да потърсите какво казват другите специалисти? 🙂
  Или не ви е минавало през акъла, че също така има доктори, извършвали изследвания и с дългогодишен клиничен опит, пример немския доктор Фарнър (има клиника с над 50,000 пациента), американския доктор Шелтън, руския Щенников и др., които могат да ви научат на нещо ново?
  Имате ли си идея изобщо, чели ли сте показания на хора, излекували болести чрез постене, защото те са много, или просто теорията, че земята може да е кръгла ви плаши, защото сте свикнали да знаете, че е плоска?

  No votes yet.
  Please wait...
  Reply

Добавете коментар