България

Пътят към изборите започва на 12 април

Само след три седмици ще стартира така очакваната надпревара за родния парламент. Предизборната кампания започва на 12 април 2013 г., 30 дни преди предсрочните парламентарни избори на 12 май, и ще приключи в 24.00 часа на 10 май 2013 г. Това реши късно снощи Централната избирателна комисия.

В решението на ЦИК относно условията и реда за провеждането на предизборната агитация е записано, че кампанията се води на български език. Гражданите, партиите, коалициите от партии, инициативните комитети, кандидатите и застъпниците имат свобода на изразяване и агитация в устна и писмена форма на предизборни събрания, както и чрез доставчиците на медийни услуги.

Предизборните събрания са публични. За реда при провеждането им отговарят организаторите и органите на Министерството на вътрешните работи.

По време на предизборната кампания кандидатите, партиите, коалициите от партии и инициативните комитети могат да изготвят и разпространяват плакати, реклами, обръщения и други агитационни материали, като на всеки агитационен материал задължително се отбелязва от чие име се издава, обявиха още от ЦИК.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.