България

Пенсиите се увеличават от 1 април

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика в служебния кабинет Деяна Костадинова оповести, че увеличението на пенсиите средно с 9,3 на сто ще стане факт на 1 април както е планирано в бюджет 2013.

Тя заяви, че има резерви за подпомагане на най-уязвимите групи, но с колко и кои ще стана ясно следващата седмица. Костадинова бе категорична, че пари могат да бъдат намерени от текущите бюджети на ведомствата, но това няма да стане със съкращения. Възможно е да не бъдат направени планирани разходи – например, като закупуване на нови компютри.

„Колкото и високи да направим майчинските, няма да повишим раждаемостта”, категорична бе Костадинова. По думите й т.нар. „майчински” у нас са много ниски, но се получават изключително дълго време, а две години откъсване от пазара на труда не е добър вариант.

На въпрос дали помощите за отглеждане на дете могат да се увеличат на регионален принцип, вицепремиерът отговори: „Ще ми е интересно какво мисли Комисията по дискриминация по този въпрос”.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.