България

Христо Стоичков ще стане представител на гражданите

Христо Стоичков сериозно обмисля възможността да стане гарант и лице на гражданското обединение с цел широко участие на гражданите в управлението на страната. Стоичков се срещна със студенти от Националното представителство на студентските съвети, след като в сряда десетки млади хора посочиха неговото име като подходящо за новия водач на обществото.

Единственото условие, което той постави след като изслуша тяхната идея, беше да бъдат честни и да не петнят името му.

В сряда студенти от различни университети се събраха и заявиха, че желаят да бъдат ядрото на гражданското обединение , което да извоюва участие във властта и промяна в живота на българите. За това начинание те решиха да изберат свой водач, политически необвързан, и се спряха на Христо Стоичков.

„Ще дойда в събота, ако вие бъдете честни, говорите истината и гледате хората в очите, бих си дал съгласието да бъда с вас. Но не искам никой да цапа моето име. Достатъчно го оцапаха и се опитват да го цапат”, каза Стоичков.

„Вие като млади хора, които тепърва ще тръгвате напред, ако вие поемете такъв жест към мен, че ще бъдете честни, както аз се боря с всичко, което става покрай мен, въобще не ме интересува правителство, нито никой, аз съм безпартиен. Щом хората са недоволни, щом протестират, значи има защо. Мисля, че е крайно време хората да им кажат „Стоп”, каза още той.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.