Новини

Царят критикува обществото ни

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски официално се изказа по въпросите с протестите, оставката на кабинета и служебното правителство с публикация на сайта си.

„Наблюдавайки със загриженост събитията, които се случват в страната напоследък, смятам, че е особено важно да съдим за тях обективно, без да се нагнетява изкуствено напрежение, защото то не води до нищо добро за обществото ни”, каза той.

Според него протестите представляват „действия от страна на отделни групи граждани, но едва ли може да се вадят генерални заключения за мнозинството” от българите.
„Нека не забравяме, че обществото ни все още е твърде податливо на това, което му се представя и повтаря, и става манипулируемо. Ето от какво трябва да се пазим днес. Ние сякаш сме своеобразни рекордьори по митове и невероятни полуистини, които се разпространяват ежедневно”, каза още той.

Според него случващото се удря имиджа и авторитета на страната, от които зависят и чуждестранните инвестиции, работните места и развитието на икономиката.
„Апелирам за разум и родолюбие като противовес на злобата, на радикалното и отживелия национализъм. Отечеството е намирало изход и в далеч по-сложни времена, защо и днес да не го постигнем?

Ако се върнем назад в близката история, като сравним и с другите държави, ще видим, че има безброй примери как при определени политически условия се сформират служебни или програмни правителства. Затова не бива да се драматизира излишно. Нека мислим свободно, независимо, да не позволяваме да ни манипулират и ръководят с шаблони”, коментира бившият премиер.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

One Comment

  1. защо да слушаме брътвежите на този олигофрен царя след това да ги повтаря след време другия олигофрен бойко зад океана че чипа на българина бил дефектен

    Reply

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.