Новини

Драстичен ход: Румен Радев праща жена си у дома! (Генерал Деси губи позициите си след зверски скандал на “Дондуков” 2)

Президенът Румен Радев няма големи възможности за избор в случая!

Зверски скандал на “Дондуков” 2 изправи косите на служителите. И накара президентът Румен Радев да се почувства притиснат до стената, за да вземе драстично решение. А то е постепенно да опита да усмири съпругата си Десислава Радева и да изземе функциите, която самата тя си присвои.

Това разкриха източници от президентството след като Генерал Деси, както я наричат всички, влязла в остър конфликт с вицето Илияна Йотова. Враждата между двете не е от днес, а още от периода на президентските избори. Но към момента положението станало нетърпимо за Йотова, пише вестник Ретро.

“Илияна Йотова е вицепрезидент. И като такава има пълното право да бъде редом до държавния глава Румен Радев. Особено на официални визити, посещения в чужбина и национални тържества. Какво направиха с нея обаче – Десислава Радева я отстранява от всяко мероприятие, на което Йотова понечва да се присъедини към мъжа й”, разкриват източниците.

Като последен пример посочват честванията на 141 години от Априлското въстание, когато Румен Радев и Йотова трябваше да присъстват на вечерната заря в Панагюрище. Вицето била отстранена в последния момент и изненадващо хванала пътя към Копривщица, заедно с още няколко официални лица.

“Илияна Йотова е бясна. Не може да проумее как Десислава Радева, която дори няма функции на първа дама като в Америка, си позволява подобни своеволия. Та на практика тя коли и беси на “Дондуков” 2. Дава разпореждания, крещи, тропа с крак – това е немислимо”, коментират източниците пред вестника.

Капката преляла, когато на последното си посещение до Брюксел Румен Радев отново бил без вицето. А Йотова би била от огромна полза, тъй като е била вече евродепутат и отлично познава евроструктурите.

“Тогава Десислава Радева отново изрева в последния момент. Тази жена изпитва паническа ревност не само към Йотова, но и към всяка и всеки, който може да се сближи с Радев. Не е нормално, ревностите би следвало да ги остави у дома. Където впрочем, се кани да я изпрати и президентът”, обясняват запознати.

По думите им, Румен Радев сериозно се е замислил да се вслуша в опита на предшествениците си. И да укроти жена си като дори й отнеме кабинета в президентството.

Защото, както всички останали съпруги на държавни глави у нас, Радева също би трябвало да стои встрани и да се занимава основно с благотворителни инициативи. Както и да придружава съпруга си, но само на изискващите това по протокол места.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.