Новини

EVN ще съди България

EVN България ще внесе заявление до ДКЕВР за незабавно преразглеждане на цените на електрическата енергия от 1 април до 30 юни 2013 г.

От дружеството обясниха, че компанията е изчерпала възможностите си да покрива загубите, които трупа от изкупуване на зелена енергия. От EVN България искат от енергийния регулатор спешно да реши как през следващите три месеца до 30 юни да бъдат изравнени приходите с разходите на дружеството, каза регионалният мениджър на компанията Йорг Золфелнер.

Според компанията за този тримесечен период има варианти крайните клиенти да не бъдат засегнати от промяната в цената на електроенергията, а промените да бъдат направени чрез преразглеждане на цените по цялата верига “производство – пренос – разпределение – доставка”.

ЕVN предлага служебното правителство, което вече обяви намерението си да работи за стабилизиране на електроенергийната система, да започне подготовката на законодателната рамка за създаването на фонд за изкупуване на тока от екоцентрали, която да бъде предложена на следващото 42-ро Народно събрание.

Ако не успее да се договори за отстъпки в сегашния енергиен спор, който й струва милиони, австрийската компания заплаши че ще  ще започне съдебна процедура в Международния арбитражен съд, за да защити своите инвестиции.

 

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.