България

Ще правим “лоша банка”

Ръководството на КТ Подкрепа ще внесе за разглеждане от Националния съвет за тристранно сътрудничество искане за „лоша” банка, която да изкупи лошите кредити на банките у нас и забрана на таксата за предсрочно погасяване след първите 12 месеца от обслужване на кредит.

Синдикатът предлага въвеждане на механизъм за определяне на минималната работна заплата и увеличението й от 1-ви април, отпускане на месечна добавка от 70 лева към обезщетението за отглеждане на малко дете и дефиниране на категорията „енергийна бедност”.

От конфедерацията предлагат промяна в закона за потребителския кредит, която на практика ще забрани едностранната промяна на лихвените проценти по отпуснатите кредити.

„Получава се един ресурс, който в последствие ще може да влезе отново в системата и да работи. Съответната банка, която го е продала, ще си подобри показателите общо взето. И се придобива и доверие от страна и на потенциалните следващи клиенти”, обясни финансовият експерт Здравко Димитров.

Лидерът на Подкрепа Константин Тренчев обяви, че ще внесе сигнали до главния прокурор, свързани с Електроенергийния системен оператор и дирекцията му „Диспечерско управление”.

„Това дълго хоро в енергетиката, от което такива колосални оттечки има, доведе до тази драма. И ние настояваме за това – знаете, че имаме абсолютна експертиза от началото до края на веригата – не само да се санира системата, а и някой да го отнесе”, каза той.

 

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.