Спорт

ДПС използва победата на Тезджан Наимова за агитация

Вчера, навръх националния празник на България, Тезджан Наимова грабна златото при жените на 60 метра по лека атлетика в зала. Състезанието бе проведено в Швеция и Наимва отбеляза време от 7.10 секунди с което постави както личен рекорд, така и покори първото място. Малко след нея завърши другата наша спринтьорка Ивет Лалова която отбеляза време от 7.12 секунди.

Не закъсня реакцията на активисти на ДПС да използват турския произход на българката в свои предизборни изказвания и агитации. Интересен е факта, че на състезателката е предлагано многократно гражданство, само и само да се състезава под турския флаг. До момента Тезджан винаги е отказвала подобни предложения с думите, че е българка.

Наимова е родена през 1978 и от 10 годишна се занимава с лека атлетика. През 2006г. Печели първите си златни медали на големи състезания, като завършва с най-добро време на 100 и 200 метра на Световното в Пекин за юноши.

Според статистиката, това е първото подобно отличие което печели българин от 2005 година, когато Ивет покорява първото място на 200 метра.

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.