Грандиозна Фейсбук измама обикаля интернет: Виж как да се спасиш!

0

Много подла Фейсбук измама оставя десетки души разбити!

В интернет има какви ли не мошеници, но последната Фейсбук измама направо остави много хора с жестоко наранени сърца и празни джобове. Става дума за флирт с цел уж връзка, а всъщност се стига до обир.

В последно време са зачестили случаите, при които непознати се включват в чат с набелязаната жертва и започват да говорят за любов и връзка. Това е практика отдавна, но не и с цел парична измама.

От полицията предупреждават, че измамникът може да бъде мъж или жена. В зависимост от жертвата, която е набелязана.

По-често той е жена, тъй като мъжете се оказват по-лесна жертва. Когато красива девойка им пише в социалната мрежа, малцина не отговарят.

Тогава започва изпълнението на пъкления план в съответната Фейсбук измама. Момичето привлича вниманието на отсрещния господин с дръзко и леко палаво поведение. Целта й е той да си помисли, че тя му е в кърпа вързана.

Чатенето може да продължи със седмици, защото целта е да бъде спечелено пълното доверие на мамения. Дори често мошеницата слага някоя драматична история от миналото си, за да трогне човека, когото лъже.

Накрая, след като такъв чат е продължил достатъчно време, се стига до среща. Жертвата бива подлъгана да носи много пари със себе си и винаги се избира такава, която има личен автомобил.

Разбира се, предварително мъжът е бил разпитан с какви средства разполага като финанси. Така измамницата разбира дали си струва да се занимава с него.

Обикновено тя избира часа и мястото на срещата. Винаги се избира отдалечено и романтично местенце, където се случва бруталната Фейсбук измама.

На срещата не се появява жена, а няколко мъже, които по насилствен начин извършват обир над измамения. Взимат му всички налични пари, както и автомобила му.

Тази измама много наподобява измама от сайт за запознанство, но тъй като там мошениците са започнали да изглеждат подозрително, са се прехвърлили във Фейсбук.

Според проучванията, по-голямата част от обществото вярва много повече на социалната мрежа, отколкото на други интернет портали. Именно от това се възползват измамниците.

Наскоро излезе наяве и друга Фейсбук измама. В нея жени се разголват пред обвързани мъже и след това ги изнудват за пари, заплашвайки ги, че ще покажат чата на жените им.

Затова нашият съвет е да не завързвате разговор с непознати във Фейсбук. Те са с фалшиви профили, а един фалшив потребител може да бъде разкрит сравнително лесно.

Ако не съществува нищо в “информация”, след като вече сте приятели, трябва да се съмнявате. Освен това друго, което издава, че профилът е фалшив, е наличието на прекалено малко приятели, както и скорошна дата на създаване на профила.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.