Забавно

Основните разлики между дамски и мъжки часовници

Влизайки в магазин за дамски и мъжки часовници, повечето от нас лесно разграничават мъжките и дамските модели.

Понякога обаче хората се бъркат, понеже някои имат сходни характеристики и външен вид.

Днес тенденциите са все по-разнообразни и интересни, а вариантите мъжки и дамски часовници – все по-търсени. Те са чудесен аксесоар, който може да направи визията ви уникална.

Нека обаче видим разликите между мъжките и дамските модели, за да не се бъркаме и да подбираме смело, особено ако те са част от идеята ни за подарък за скъп човек.

Както се предполага, вариантите дамски часовници са по-малки, в сравнение с мъжките, които са по-масивни. Китките на жените са по-тънки и предполагат по-нежни модели. В зависимост от дизайна, те имат по-фина верижка или каишка.

Освен това мъжките варианти са с по-голяма тежест, което придават допълнително мъжественост на силния пол.

Всички дамски часовници са направени по-леки с цел, да не пречат на своите притежателни, защото освен тях, те носят и чанта, понякога покупки, бутат бебешка количка или носят бебе и т.н, ръцете на една жена винаги са заети с нещо.

Напоследък се появяват и доста големи дамски часовници, които макар да не са типични за жените, се купуват и то доста. Явно, любителките на по-внушителните аксесоари не се страхуват да рискуват и да експериментират.

На пазара има голямо разнообразие от модели часовници и за двата пола – различни форми, цветове, дизайни, екстри. Обикновен, дамските са повече, най-малкото заради цветовата гама, която обхваща почти всички нюанси. Доказан факт е, че мъжете се спират на изчистени варианти – класичеси, черни, сребърни.

Те, обаче, са и малко по-привилегировани, тъй като мъжките часовници се проектират с повече функционални допълнения, като хронометър, календар и други. Дамите, обаче, не се чувстват особено засегнати, понеже за тях е важно часовникът да краси външния им вид, превръщайки се в стилна и красива гривна… която показва часа.

Важна особеност е и формата на часовниците.

За мъжките е характерна кръглата, а за дамските – всички останали. Наистина, опциите при тях са безкрайни – овални, квадратни, правоъгълни, кръгли, звездовидни, с разни допълнителни елементи, като крила, корони, надписи и т.н. Размерите на различните дамски часовници са между 20-27 мм.

В зависимост от възможността, която имате, може да зарадвате любимата жена с диамантен часовник или друг по-луксозен модел. За тях, тези аксесоари са истински бижута, някои дори ги колекционират. Разбира се, това се отнася и за представителите на силния пол. Съществуват какви ли не екземпляри, а тези, които се интересуват несъмнено ще се сдобият, ако все още не са, както със старинни модели, така и с най-новите.

Изключителен хит са часовниците, „оцелели” след тежки катастрофи или други бедствия.

Така или иначе, пазарът прелива от разнообразие и за двата пола. Може да се разровите и в интернет, където ще попаднете на редица сайтове и страници, предлагащи интересни мъжки и дамски часовници. Добре ще е, ако хванете промоция или примамлива оферта, но този аксесоар сам по себе си е добра инвестиция, така че не пестете за него. Все пак, където и да идете, вниманието на всички ще бъде приковано към китката ви, нека си заслужава!

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.