Свят

В субкултурата “стиймпънк” акценът е върху детайла

Субкултура, това означава свобода – на изкуството, музиката, естествеността, визията.

Времето, което отлита с френетичен ритъм, което създава, обрича на забвение и възкресява всичко – в изкуството, в модата в гледните точки. Взет от миналото, но с модерен прочит е това течение. Един не нов феномен, но с логичен и последователен ритъм в своя ход.

image14Този стил е нов и различен тип, не е инспириран от пънк стила, не възнегодува срещу друго течение. Поради тези причини неговия апогей не изгрява рязко и не залязва бързо. Стиймпънкът се развива като течение, надхвърлящо фентъзито, транформирайки се в мода, скулптура, архитектура, начин на живот.

Няма значение дали ще се отнася за миналото или бъдещето, човешките знания и виждания се разпростират до там, докъдето иска и са възможностите му. Съществува, само онова, в което човек вярва. Прекосяването назад в миналото или в необозримото фантастично бъдеще е символ на съпротива. Те говорят за нереализирано желание, което обаче винаги може да се започне отначало. Това течение не е само мода, дизайн, безвремие – то е усет към детайла, но го имат само онези, които имат сетива, за да го почувстват.

Книгите в този стил са винаги с лош край, който ни оставя в лошо настроение, защото те имат за цел да ни предупредят как може да се стекат нещата.

В модата този стил означава да направиш нещо интересно от събрани части на случаен принцип, на фона на американския Див Запад или викторианската Британска империя, артистите превръщат с тези проекти отпадъка и скрапа в елегантни и запомнящи се творби.

Самият Даниел Трибуяр направи тази година закачливо и артистично смигване на медиите. Той, след като десетилетия прави булчински рокли от традиионните платове сатен и органза направи модел изцяло от тоалетна хартия.

Сватбената рокля бе конструирана от стотици бели рози, направени от японска тоалетна хартия, а резултатът беше много забавен.

Виж повече

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.