България

Плевнелиев: 3 милиона може да останат на палатки

Президентът Росен Плевнелиев се обърна към народа, в обръщение излъчено по националните радио и телевизия с думите “Или санираме панелките или 3 милиона българи, които сега живеят в тях, остават в бъдеще на палатки, но с нови енергийни мощности”.

Той очерта предстоящите задачи на служебния кабинет. Плевнелиев подчерта важността на енергийната ефективност, след като днес посочи два основни проблема в енергетиката – ниската енергийна ефективност и тоталната липса на прозрачност.

По думите му България е износител на ток, но хората не печелят нищо от това. Същевременно  българските предприятия използват пет пъти повече енергия за единица продукция от средното в Европа, а в панелките плащаме, за да топлим и атмосферата, защото не са добре топлоизолирани.

Санирането чрез Националната програма за енергийна ефективност е най-смисленият проект, с който да се захванем, заедно с магистралите, образованието и електронното правителство, защото засяга всички и от него печелят всички, а не група лобисти, беше категоричен той.

 

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.