Пълно фиаско с песента ни за “Евровизия”

0

След като зрителите открито негодуваха от избора на песента “Кисмет” да представи България на Евровизия 2013, не закъсня и следващия скандал с въпросната песен.

БНТ е принудена да я изтегли от участие в Евровизия, след като стана ясно, че националната телевизия не може да постигне договореност по отношение на авторските права, съобразно изискванията на международния конкурс, с единия от авторите на песента – Джонатан Тисей, музикант и продуцент от Аржентина.

Проблемът идва от българския продуцент на песента “Кисмет”, който уверил БНТ, че че всички авторски права са уредени, за което е подписана декларация. Съгласно изискванията на конкурса, до 18 март 2013 година трябва да се предостави песента в окончателен аудио вариант, без възможност за други корекции.

След избора на песента обаче, Джонатан Тисей е уведомил телевизията, че е съгласен песента да участва в Евровизия 2013, само ако в нея се направят редица промени, за които вече няма технологично време.

Заради тази бъркотия БНТ взе решение да участва на Евровизия 2013 с песента “Само шампиони”, която спечели вота на журито и беше втора в предпочитанията на зрителите, защото ако се откаже от участие на този етап телевизията трябва да плаща неустойки.

 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.