Жълто

Пълно фиаско с песента ни за “Евровизия”

След като зрителите открито негодуваха от избора на песента “Кисмет” да представи България на Евровизия 2013, не закъсня и следващия скандал с въпросната песен.

БНТ е принудена да я изтегли от участие в Евровизия, след като стана ясно, че националната телевизия не може да постигне договореност по отношение на авторските права, съобразно изискванията на международния конкурс, с единия от авторите на песента – Джонатан Тисей, музикант и продуцент от Аржентина.

Проблемът идва от българския продуцент на песента “Кисмет”, който уверил БНТ, че че всички авторски права са уредени, за което е подписана декларация. Съгласно изискванията на конкурса, до 18 март 2013 година трябва да се предостави песента в окончателен аудио вариант, без възможност за други корекции.

След избора на песента обаче, Джонатан Тисей е уведомил телевизията, че е съгласен песента да участва в Евровизия 2013, само ако в нея се направят редица промени, за които вече няма технологично време.

Заради тази бъркотия БНТ взе решение да участва на Евровизия 2013 с песента “Само шампиони”, която спечели вота на журито и беше втора в предпочитанията на зрителите, защото ако се откаже от участие на този етап телевизията трябва да плаща неустойки.

 

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.