България Новини

Докараха до смърт Баба Гуси

Нашумелият напоследък като Баба Гуси свещеник напусна земния свят…

Архимандрит Августин вече не е сред нас. Той е издъхнал в близост до Троянския манастир, където в продължение на години служеше на Бог, съобщава “Всеки ден”. През последните месеци обаче името на този свещеник бе замесено в голям скандал, предизвикан от йеромонах Кирил, който сложи на архимандрита прякора “Баба Гуси“.

Според близки приятели на починалия свещеник, именно големият скандал около него е причинил смъртта му. Васил Здравков, както е светското му име, изключително тежко приел всичко случило се и факта, че го свързват със забранени от Библията неща. Месеци наред той бил на легло. След това започнал да се надига малко от него и излизал навън, но именно там се споминал, прилошавайки му внезапно.

Този човек почина от мъка, че го наричат Баба Гуси
Този човек почина от мъка, че го наричат Баба Гуси

Най-голямата болка на близките до архимандрит Августин е, че хората ще го запомнят като Баба Гуси, а не като божий служител. Goreshto.net припомня, че “Господари на ефира” разкри скандалната същност на йеромонах Кирил с видеозапис, който изложи на показ в ефир. Покрай него обаче го отнесоха и други свещеници от Троянския манастир, сред които бе и 62-годишният архимандрит Августин.

Дали Баба Гуси действително съществува като наименование или не, остава загадка за обществеността, но е факт, че този прякор уби един човек.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.