България

Служебният кабинет е готов за действие

Най-после дойде момента, в който ще застъпи новото правителство. Президентът Росен Плевнелиев ще представи служебния кабинет във вторник от 16 часа и в сряда той ще започне да функционира. Освен това, според конституцията ни, досегашният парламент ще бъде разпуснат паралелно с това.

През австрийски медии президентът е заявил, че правителството ще се състои от хора с мотото “за Европа, за демокрацията, за икономическото развитие. Освен това те всички ще насърчават конструктивния диалог и прагматичните решения.”

Все още не е ясно кой ще е бъдещият премиер, но той вече е определен и е приел поста. По всичко изглежда, че няма да е нито един от тези, за които се спекулира.

Саша Безуханова, е отказала поста на премиер, но обмисляла този на икономически министър. Бившият директор на НОИ Йордан Христосков най-вероятно ще поеме социалното министерство, а новият шеф на фонд “Научни изследвания” проф. Пламен Мишев  – земеделието.

Най-вероятният наследник на поста на на Вежди Рашидов ще е съветникът на президента по културните въпроси, проф. Кирил Топалов

За поста на спортния министър е подготвена подписка от 70 бивши шампиони и представители на спортни федерации, която да бъде внесена  в президентството с искане Васил Иванов-Лучано да заеме длъжността.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.