Борис Бонев се изправя срещу ПП и ДБ в битката за София

https://goreshto.net/balgariya/boris-bonev-se-izpravya-sreshtu-pp-i-db-v-bitkata-za-sofiya/47305 Goreshto.net
Борис Бонев се изправя срещу ПП и ДБ в битката за София

Сериозни политически сблъсъци се заформят в София между лидера на „Спаси София“ и определящите се за предводители на център-дясно ПП и ДБ. Борис Бонев ще се конкурира с тях на местния вот.

Голяма изненада за Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов е било решението на „спасителя на София“ да смени курса и да преобразува движението в партия. Докато партийните лидери се опитвали да „вербуват“ Бонев, за да се възползват от него и последователите му за предстоящите избори той рязко сменил курса си на движение поел към създаване на негова партия.

„Нежният спасител“ по този начин малко или много се явява конкурент в битката за местна власт през есента. Лидерите и на ПП и на ДБ били бесни на публичните му изявления, че техните партии не били на „достатъчно ниво“. Смятащите са за лидери на партийния сектор център-дясно останали с горчив вкус в устата след новината за учреждение на новата партия „Спаси София“.

Въпреки, че реално новата политическа формация се явява не повече от хилав конкурент за властта, все пак това проваля плановете на Киро и Асен и Иванов.

Бонев в изявление по БНТ заяви целите на новата партия, а това е именно по време на местния вот да се „вземе“ София, от която той и движенето му съвсем не лошо се издържат от 2009-та година насам.

Източник: narod.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.