МОСАД стигна до изненадващия поръчител на убийството на Петър Христов

В зората на кариерата си като бизнесмен, той работи с израелци

https://goreshto.net/novini/mosad-stigna-do-iznenadvashtiya-porachitel-na-ubiystvoto-na-petar-hristov/47327 Goreshto.net
МОСАД стигна до изненадващия поръчител на убийството на Петър Христов

В зората на кариерата си като бизнесмен, той работи с израелци

Пет години не стигнаха на МВР да открие кой е поръчал и кой е застрелял бизнесмена Петър Христов.

Припомняме, че той бе пронизан от 8 куршума насред бял ден на 8 януари 2018 г. и то на едно от най-оживените места в София – бул. „България“, недалеч от кръстовището с „Тодор Каблешков“.

Най-вероятно убийството на Христов ще остане завинаги неразкрито така, както десетки други подобни показни екзекуции, коментират криминалисти.

Първата версия, която се пусна след разстрела бе, че е имал да връща много пари на свои партньори от Израел – няколко милиона евро. При това тази версия бе толкова упорито налагана, че самите евреи били принудени да наемат детективи, за да стигнат до истинския поръчител на разстрела. Поради високото му положение обаче името му не се споменава публично.


Според друга версия, отново усилено налагана, убийството е поръчано от групите „Килърите“ и „Наглите“, понеже Христов ги издал на тогавашния МВР шеф Цветан Цветанов. В последствие обаче този вариант отпадна категорично.

В зората на кариерата си като бизнесмен, Петър Христов работи с израелци. Те му се доверяват, тъй като са наясно, че другарува с хора от самия връх на ГЕРБ. Затова първо започват строителни проекти в скъпото за сърцето на Христов велико Търново, където той живее по онова време. Един от съвместните им градежи е луксозният комплекс „Велико Търново Хилс“

Христов го прави, заедно със собствениците на „България Инвестмънт Груп“ – Рон Дихно и Яков Хай, а също и с участието на „Тидар България“.
Разбира се Христов работи и с други компании от Израел, при това не само във Велико Търново, а в София. Но не всичко върви гладко.

Преди да бъде ликвидиран, той вече е натрупал огромни дългове към чужденците, които в един момент надхвърлят 3 млн. евро. По една или друга причина така и не започват нов голям обект. Затова най-лесно е да се нарочат прецаканите израелци като поръчители на разстрела.

Тяхното разследване, за което се твърди, че били наети кадри с опит от МОСАД, стига до зашеметяващ резултат. Замесен е важен политик, който иначе минава за голям приятел на покойния. Поне приживе се радва на мощното му спонсорство, като в тази връзка се споменава и един прословут апартамент.

Конфликтът помежду им избухнал заради строителството на АМ „Хемус“. Въпросният управник, който до преди години колеше и бесеше, но после безславно мина в запаса, обещал на Христов да го уреди с огромни поръчки за градежа на магистралата. Затова бизнесменът побързал да се снабди с техника – купил машини за пътно строителство за милиони. След това обаче поради една или друга причина се разминал с поръчките.

Опитал се да поиска сметка на влиятелния политик, при това доста настоятелно. Именно това обаче му коствало живота, а политикът с големи позиции в МВР го отстранил изключително професионално.
Източник: Уикенд 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.