Новини

Дянков горд от постиженията си

Вицепремиерът и министър на финансите в оставка Симеон Дянков, не пропусна да изтъкне добре свършената от него и министерството му работа. Хвалбите на Дянков идват в отговор на обвиненията, че през неговото управление държавата е обедняла още повече.

„Към днешна дата нетно бюджетът на държавата е в по-добро състояние отколкото ние го заварихме. Защото ние заварихме брутно фискален резерв от 7,7 млрд. лв. и задължения от 4,3 млрд. Ако извадите едното от другото, ще видите, че към днешна дата фискалният резерв е по-голям отколкото към юли 2009-а и то при положение че четирите години бяха най-трудните в европейската икономическа история от доста десетилетия насам. Точно затова моят фокус и този на правителството беше възстановяване на фискалната дисциплина и след това нейното запазване. Защото в края на 2009-а и началото на 2010-а имаше доста атаки не само върху фискалния резерв, а и върху валутния борд като цяло”, каза Дянков.

Освен хвалбите Дянков отправи и предупреждение, че олигарси искат да дестабилизират валутния борд. Целта им е по този начин да анулират дълговете си, но според него вероятността за подобно нещо е малка.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.