Защо депутати от ПП се сбиха в парламента

Партията се е разцепила основно на два лагера

https://goreshto.net/novini/zashto-deputati-ot-pp-se-sbiha-v-parlamenta-2/47423 Goreshto.net
Защо депутати от ПП се сбиха в парламента

Партията се е разцепила основно на два лагера

Приетият на първо четене от депутатите в Комисията по енергетика в НС закон, с който се позволява българската държава при необходимост да поеме контрол върху рафинерията „Лукойл“ и върху други дружества от енергийния сектор на националната сигурност, предизвикаха бой между депутати от ПП, разкриват очевидци на срамната случка.

Екшънът между съпартийците Венко Сабрутев и Радослав Рибарски се е разиграл в следобедните часове в сряда, в парламентарната стая на ПП веднага след като законопроектът Анти Лукойл бе приет на първо четене в Комисията по енергетика с 15 гласа „За“ и само 3 „Против“.

Сред гласувалите срещу внесеното от ДБ предложение държавата да може да осъществява оперативен контрол над рафинерията изненадващо е бил и Венко Сабрутев, заедно с двама депутати от проруската партия „Възраждане“.
Той бил на мнение, че проектът трябва да се изпипа юридически, за да не бъде обвинена България, че извършва незаконна национализация. Колегата му от ПП Радослав Рибарски, който също е член на енергийната парламентарна комисия е гласувал „За“ приемането на закона.

При връщането си в парламентарната стая на ПП след заседанието на Комисията, Венко Сабрутев е бил нападнат физически от колегата си Радослав Рибарски.
Според очевидец на случката от групата на ПП, Рибарски е засипал колегата си с поток от обвинения и цветисти псувни.

След кратка размяна на реплики между двамата Рибарски се нахвърлил върху Сабрутев с юмруци и ритници. Свидетел на екшъна разкрива, че всичко се случило много неочаквано. Буквално в рамките на секунди, Рибарски изритал и ударил с юмрук Сабрутев, след което го хванал и за гушата. Пръв опитал да ги разтърве колегата им Искрен Митев, но в суматохата и той отнесъл шамар.

Ситуацията била овладяна доста трудно, предвид факта, че по това време от стаята на ПП отсъствали лидерите Кирил Петков, Асен Василев и Даниел Лорер. Потърпевшият Сабрутев си тръгнал от парламента веднага след екшъна.

Депутат от „Възраждане“ разкрива, че по време на самото заседание на Енергийната комисия между Сабрутев и Рибарски прехвърчали искри. По-късно Рибарски нарекъл колегата си в кулоарите на парламента „Слуга на Лукойл“.

Политически наблюдатели коментират, че през последните седмици парламентарната група на ПП е раздирана от противоречия, които условно са я разцепили на два лагера – един гравитиращ около Асен Василев и Кирил Петков и втори, ръководен от Даниел Лорер.
Сабрутев минава за човек от най-близкото обкръжение на Асен Василев, докато Рибарски е част от кръга на Лорер.
Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.