Убиецът на Джон Ленън моли да го пуснат: Знаех, че е лошо, но исках да бъда някой! (виж още)

0

Килърът на Джон Ленън твърди, че се е покаял!

След като извърши едно от най-чудовищните дела на света през 1980-та година, когато пред дома му в Ню Йорк застреля хладнокръвно Джон Ленън, убиецът му моли за прошка и настоява да го пуснат от затвора предсрочно. Това, разбира се, му бе отказано и тази година, като следващото подобно изслушване ще бъде насрочено чак през 2024-та.

Марк Дейвид Чапман, който сега е на 67 лазарника, заяви пред съдебния състав, че още по времето на убийството е знаел какво прави и е бил наясно, че това не е добро дело. Но обясни, че нещо в главата му го карало да действа, защото имал една едничка идея фикс – и тя е да стане някой, да бъде известен. Очевидно е нямало с какво друго да се прочуе и избрал да остане в историята като убие любимеца на милиони хора по света.

Във фаталната нощ големият Джон Ленън спокойно се прибира в дома си, заедно със своята съпруга – Йоко Оно, когато преди да влязат през входната врата, прозвучава оглушителен и фатален изстрел. Само дни по-рано лично Ленън дава автограф на бъдещия си килър, който освен всичко друго, е и негов голям фен.

“Злото ме беше обладало и макар да разбирах, че правя нещо ужасяващо, не можех да се откажа”, обяснява Чапман и се кълне, че се е разкаял. Дали?!

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.