Преди минути: От Кремъл разкриха истината за покушението срещу Путин! (виж тук)

0

Покушението или по-скоро опитът за покушение срещу Владимир Путин е новината, която е сред най-обсъжданите из целия свят, наред с тези около английската кралица и бъдещият крал на Великобритания. Знаем, че кортежът на руския лидер, който се е движил към неговата резиденция, беше спрян от гърмежи. Таблоидът “Сън” пишеше, че предната лява гума на автомобила гръмнала, чул се силен тътен, а после се появил и гъст дим.

Това принудило службите на Путин да се изправят на нокти и след като се уверили, че с него всичко е наред, започнали щателни разследвания, последвани от няколко ареста. За изчезнали бяха обявени и неколцина от гардовете на президента.

Преди минути лично от Кремъл излязоха с официалното си становище по казуса, оповестено от говорителя Дмитрий Песков. Той обяви, че всичко, което се е изговорило и изписало до момента, не отговаря на истината и това са просто брътвежи на хора, целящи да дискредитират Путин и да внесат съмнения за сигурността на Русия и народа й.

“Подложени сме на непрекъснати медийни атаки, в огромен процент от които няма и грам достоверност. Искаме да се знае, че ситуацията с държавния глава е нормална и напълно спокойна, а самият той приема тези клевети и слухове с усмивка”, заяви Песков.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.