Тенис легендата Зверев шокира: Разкри тежката си болест! (още подробности)

0

Александър Зверев страда от диабет още от малък!

Александър Зверев, който е легенда в тениса и олимпийски шампион, шокира света с разкритието за болестта си. Болест, с която се е сблъскал още на невръстните четири години и въпреки която е извървял този нелек път до огромния успех.

Оказа се, че Зверев има диабет от типа 1, който е крайно опасен и рисков. Германецът, който е от руски произход обаче сподели, че нито за миг не се е отказал от мечтата си да стане шампион, да покорява върхове и да живее пълноценно във всеки един от дните си. Така той е убеден, че ще повлияе и на други деца и младежи да не се отказват.

Зверев дава милиони за благотворителни и свързани именно с диабета каузи като обяснява, че за него това е мисия и е благодарен, че има възможността да го прави. “Семейството ми е било до мен винаги и винаги са ми помагали, лечението е било приоритет, както и превенцията от по-тежко преминаване на болестта”, обяснява той.

Тенисистът се връща на корта след като бе прекъснал играта си за известно време, защото имаше много лоша контузия на връзките на своя глезен. Днес обаче споделя, че всичко е преминало добре и се чувства готов за поредните победи. Които, особено след това признание, феновете му пожелават от сърце.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.