Христо Иванов след срещата с ПП: Трябва да предотвратим нови избори! (виж още)

0

Ето какво още заяви след разговора Христо Иванов!

Две срещи за съставяне на кабинет от ПП и партньори преминаха в днешния ден. Първата от тях, както знаем, бе с Корнелия Нинова и хора от партията й, които излязоха доволни от дебата и заявиха, че ще направят възможно и невъзможно, за да има единение в парламента и да се излъчи правителство, без поредни избори.

На същото мнение е и Христо Иванов след разговора с ПП часове по-късно. Иванов, който е съпредседател на ДБ изказа ясната си позиция – нови избори не! Според него това ще навреди адски много на държавата ни, особено в тези страшни и кризисни за света времена.

Иванов обясни, че е благодарил на Кирил Петков лично за свършената през тези шест месеца работа и вярва, че Асен Василев е готов, можещ и способен да поеме подадената му щафета. “Еврозоната, Шенген, нашата енергийна независимост и реформата в Конституцията са задачи, върху които отсега нататък ще се работи много усилено”, каза Христо Иванов.

Той заяви, че е оптимист след срещата и смята, че правителство може да има. Червените линии между партията му и тази на Нинова също отпаднали в името на националните ни интереси. Следва да се говори с отцепилите се от ИТН народни представители, но все още никой не казва нещо ясно и категорично по въпроса.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.