Циркът продължава! Лена: Решението за руските дипломати не е на Петков! (още подробности)

0

Кирил Петков също обърна палачинката!

Скандалът или циркът с руските дипломати, както вече мнозина го наричат, се разгаря бясно. Знаем, че вчера вечерта Кирил Петков активира бомбата като съобщи, че гони от страната ни общо 70 броя руски дипломати, компрометирани у нас.

Интересно бе, че вчера премиерът в оставка говореше от първо лице единствено число, а днес даде леко на заден. Първо Лена Бориславова, с която е подозиран в топли връзки, излезе и заяви на висок тон, че решението за отпращането на дипломатите не било на Петков. То било взето лично от Външното ни министерство и затова никой не бива да обвинява Кирил, назидателно съобщи Лена.

Преди малко пък самият Петков повтори същото като си уми ръцете от вчера. Той обясни, че решението било на външните служби и не било взето нито от него, нито от министерския съвет, нито от кабинета. Любопитна промяна на мнението, както отбелязват масово в нета и мрежите.

Вероятната причина Петков да смени позицията си и да се оправдае с Външно, е реакцията на БСП и Корнелия Нинова. Вицепремиерът излезе и оповести, че отказва всякакви преговори за бъдещ кабинет с Петков и ПП, ако не бъде предложено друго име за премиер – не и неговото.

Засега от ПП не са отговорили какво решение ще вземат и как ще процедират като само обясниха, че до петък, когато ще получат мандата, има още време.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.