Получиха си го! Ергенът отнесе санкция от СЕМ

0

СЕМ най-накрая глоби Ергенът, узна Горещо.

Риалити форматът, колкото и да е гледан, разгневи не малка част от аудиторията с поведението на част от участничките, обидите, които се разменят между тях, както и пикантните теми, които обсъждат доста често.

Снимка: бТВ

Всичко това прави шоуто неподходящо за детската аудитория, заради което СЕМ ще му наложи санкции. Освен това ще бъде глобена и самата медия, която го излъчва, тъй като едва в петия епизод е било обозначено, че има продуктово позициониране. Което си е реклама.

Решението беше взето от обновения състав на Съвета за електронни медии на заседанието му днес.

Мониторингът на “Ергенът”, който беше представен на членовете, показва, че еротиката има сериозно присъствие в предаването. Същевременно зрителите обсъждат участничките, както и морала им още от старта на шоуто. Наричат го “пошло, сексистко шоу, което залага на воайорски похвати, унизителен за жените формат”, пише в доклада на СЕМ.

В съвета са пристигнали 44 писма на зрители, като всичките са критични към предаването. В тях го определят по следния начин: “прилича на харем, грозно, пошло, вулгарно, това не е моралът на българската девойка, отвратителни послания, които не бива да бъдат допускани до екран”. Някои от зрителите са реагирали негативно и на употребата на алкохол, която се вижда на екрана, което впрочем е нарушение и на медийния закон, и на Закона за здравето, обсъдиха в СЕМ.

Писмата срещу “Ергенът” нарастват внезапно след последния епизод, излъчен на 13 май. Тогава участничка напада друга, нарича я “българска злобарка” и я залива с чаша вода. Именно след това са пратени 35 от писмата срещу шоуто.

 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.