Заплати за украинците, докато наша шампионка рови в казаните! (още за драмата)

0

90-годишната ни шампионка Розка Станчева живее като куче!

Тя е Розка Станчева, на вече достолепните 90 години. Тя е шампионката ни по лека атлетика, донесла през годините над сто медала за родината ни, 90 от които са златни. Днес обаче баба Розка получава пенсия от 270 лева и редовно е виждана да рови по казаните, за да оцелее.

Драмата на Розка Станчева разтърси потребителите в мрежата като хората масово говорят за нея, за мъката й и за безотговорността на държавата към обикновените българи, били те и прославили страната ни.

“Пари за украниците ли?! Хотели с пет звезди за украинците, заплати за украинците, осигуровки от държавата за украниците… А за онези като баба Розка какво – огризки, студ и мрак ли?! Както казваше Левски: “Народе???”, гневят се потребители.

Хора разказват, че въпреки тежкия си живот, Розка е запазила най-важното – духа си. И още може да бъде видяна да спортува по пистата на НСА в София. Тя обаче редовно е виждана и на още едно място – в стола на студентите в НСА, където събирала остатъците и огризките от храната им.

“Безобразие е това, жестокост е! Знаят ли нашите управници, че на Световните игри в Сидни за ветерани, когато бе на 77 години, тази жена ни донесе злато в дълъг скок?! Злато! А сега никой не си и спомня за нея, оставяйки я да мизерства като куче”, възмущават се в нета.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.