Наталия Кобилкина: Това са 5-те неща, които ви отнемат женското щастие! (виж тук)

0

Наталия Кобилкина с пет правила за женско щастие!

Пет правила за женско щастие или по-точно какво не трябва да правим в живота си ако сме жени, сподели в мрежата Наталия Кобилкина. Ето и какви са те:

“5 неща, които ви отдалечават от женското щастие?

Всички търсим щастието, но, мили мои, то не е нещо, което ни чака там някъде на готово. Щастието е резултат от нашите собствени действия. Много жени губят своята енергия, лекотата в живота си, спират да се грижат за себе си и посрещат чуждите нужди. Но все по-рядко са щастливи и все по-често изтощени.

Звучи ли ви познато? Ако искате да си върнете своето женско щастие и усмивката на лицето, тогава не правете тези 5 неща:

❎ Да сте постоянно заети. Прекрасна, запомни, че ти не си октопод, а ЖЕНА! Не се опитвай да жонглираш с хилядите задачи, грижи и проблеми. Да, отговорностите в живота са неизбежни, но не е нужно да си причиняваш стрес. Не прекалявай с твърде много работа в офиса или домакински задължения, които само ти вършиш и никой не ти помага. Такъв живот изцежда и разболява! Не си го причинявай.

❎ Да си забраняваш глезотии. Сигурна съм, че всяка една от вас, която чете това, работи усилено, опитва се да се грижи за близките си и се стреми да дава най-доброто, на което е способна. Но не забравяйте да бъдете щедри със себе си и да се поглезите като награда за всичко това. Не е нужно да става въпрос за нещо голямо и скъпо. Говоря за малките удоволствия, които не струват много, но които зареждат душата и женствеността ви. Например: маникюр, цветя, любим сладолед, спорт, време сред природата, интересна книга, масаж или спа.

❎ Да се сравнявате. Да сравнявате себе си с другите най-често води до ниско самочувствие и себеоценка, неувереност и омаловажаване на собствените си качества. А в дългосрочен план и до депресия! Запомнете, че не е нужно да отговаряте на определени стандарти. Не е нужно да сте определено тегло, да носите определен размер дрехи, да имате някакъв семеен или социален статус. Вие сте достатъчни такива, каквито сте! Във всяка от вас има красота и светлина, защото сте се родили жена!

❎ Да сте зависими. Много често при мен идват жени, развили зависимости – към храната, към кафето или към други хора. По този начин те обвързват своето щастие с нещо външно. Вместо това се научете да бъдете щастливи сами със себе си. Да се приемате и да разчитате на себе си.

❎ Да казваш „да“, когато искаш да кажеш „не“. Да не умееш да отстояваш границите си убива щастието. Ако не искаш да излезеш с приятел тази вечер, недей. Ако не искаш да работиш извънредно през уикенда, недей. Когато някой те помоли да направиш нещо и първоначалната ти реакция е уф, просто кажи не”, съветва Наталия Кобилкина.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.