Свят

ЕС не иска да се занимава с Хизбула

От Европейския съюз избегнаха с уклончиви коментари и отговори позицията си относно ливанското шиитско движение Хизбула. Според председателят на Европейската комисия Жозе Барозу, все още няма достатъчно доказателства за действията й в Европа, за да се вземе решение по въпроса.

На пресконференция с израелския премиер Шимон Перес, Барозу добави още, че България не е приключила разследването на нападението на бургаското летище и е помолила ливанското правителство за помощ.

“Съдебният процес ще покаже дали трябва да вземем политическо решение. Ние не можем да решим това предварително. След като станат известни извършителите, включването им в списъка със субектите, спрямо които се взимат специални мерки за борба с тероризма, може да бъде разгледано”, каза той.

Шимон Перес призова Европейския съюз да вземе мерки срещу Хизбула. “Не може да има неутрална позиция спрямо Хизбула. Знам, че Европа няма намерение да позволява извършването на терористични актове. Следователно се надявам, че това ще бъде припомнено на Хизбула, защото ако не вземете мерки, Хизбула ще повярва, че всичко й е позволено”, каза Перес.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.