БСП: Орлин Алексиев е бил свързан с един от т.нар. кокаинови крале

https://goreshto.net/novini/bsp-orlin-aleksiev-e-bil-svarzan-s-edin-ot-tnar-kokainovi-krale-2/51970 Goreshto.net
БСП: Орлин Алексиев е бил свързан с един от т.нар. кокаинови крале

Очевидно общинският съветник от ГЕРБ в София Орлин Алексиев е бил свързан по неоспорим начин с един от "кокаиновите крале", заяви председателят на парламентарната комисия за вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Мерджанов (БСП). Защо МВР на Цветан Цветанов и Станимир Флоров не е разследвало тази връзка при шумно рекламираната акция "Кокаинови крале", попита той на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на БСП.

Българско-италианската акция "Кокаинови крале", сред които блести името на подсъдимия Евелин Банев-Брендо. Тук очевидно става дума за двама общински съветници – и за Гълъбин Боевски, и за Орлин Алексиев (и двамата общински съветници от ГЕРБ в миналия мандат - бел. а.), смята Мерджанов.

Защо МВР не е разследвало имало ли е преки връзки, съществувал ли е този канал, защото за да бъде задържана тагава огромна пратка, този канал не е възникнал сега и веднага, действал е и преди, попита още депутатът. Въпросът е от кого е бил покровителстван и имало ли е различия и чадъри върху определени политически фигури, каза още той.От проведените обиски стана ясно за унищожаване на документи, каза Мерджанов и попита новия зам.-председател на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова възможно ли е при такива действия на един от най-отговорните общински съветници - председател на комисията по бюджет и финанси, да остане на тази позиция. Акцията е неоспорим успех за българската полиция, коментира още Мерджанов.

Според него има коренно различен подход в действията на МВР под ръководството на Цветлин Йовчев и под ръководството на Цветан Цветанов, който извършваше зрелищни полицейски акции, издаваше телевизионни присъди без конкретен резултат. Председателят на БСП Сергей Станишев посочи, че възниква въпросът за покровителство на различни канали от страна на ръководството на МВР и ГЕРБ. Всички мълчат по този въпрос – и Борисов, и Цветанов, и Фандъкова, отбеляза той. Източник: Dnevnik.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.