Наталия Кобилкина разкри основните правила за промяна в живота! (виж тук)

0

Наталия Кобилкина разкрива основните фактори за промяна!

Основните фактори, без които не можем да постигнем промяна в живота си, сподели в мрежата Наталия Кобилкина. Ето какво съветва тя последователите си, при това ясно и точно формулирано:

“Много от вас ме питат как да променят живота си и аз обикновено отговарям, че за да трансформирате живота си, трябва да трансформирате първо себе си. Проблемът, е че тръгвате по пътя на промяната, стигате донякъде и или няма кой знае какъв резултат, или има промяна, но все пак не е това, което искате да бъде.

Какво всъщност се изисква, за да направите този скок от настоящата си ситуация до мечтания живот?

Ясна цел – първо повечето от вас не умеят да си поставят ясни цели, а обикновено задават абстрактни такива, като щастие, здраве, успех. Трябва да сложите на масата нещо измеримо, нещо, което да ви изглежда постижимо и което лесно да можете да си представите. Целеполагането не е лесна материя и има специалисти в тази област, които да ви помогнат.

Фокус – Добре, имате цел, но… животът продължава. Отивате на работа и задачите ви затрупват, детето се разболява, скарвате се с половинката, чувствате се изтощени. В тези моменти, докато жонглирате с ежедневието си, вие постепенно забравяте целта. Ако в тази точка разпознавате себе си, то препоръчвам да работите с ментор. Като такъв, той няма да ви позволи да изгубите поглед от своята цел и да поставите чуждите желания пред своите.

Време и постоянство – За да постигнете каквото и да било, вие трябва да отделяте време, в което да работите за дадената цел. Ако не си освободите такова, то вашата трансформация никога няма да се случи. При повечето хора случаят е следният – те намират време в началото, защото са ентусиазирани, но след един месец вече са изгубили тази първоначална искра и започват да си измислят оправдания, докато в някакъв момент се откажат. Затова е важно и да сте постоянни. Менторът е като треньор във фитнеса – безжалостен към вас и едновременно най-голямата ви подкрепа. Когато решите да пропуснете тренировка, защото сте изморени, той ще ви се обади и ще ви нахока. Когато се чувствате унили и сякаш никога няма да успеете да направите дадено упражнение, той е този, който ще вярва във вас и ще ви насърчава да продължите да опитвате.

Мотивация – Говорихме си за онази първоначална искра, която е като гориво и която ни е накарала да преминем към действия. Само че всички сме минавали онзи етап, когато горивото свършва и вече изобщо не можем да си спомним защо правим всичко това. Имаме нужда от презареждане! Поддържането на мотивацията е от изключително значение за постигането на нашата цел и истинската промяна.

Ресурси – Трансформацията изисква правилните ресурси. Под ресурси имам предвид знания, умения, вашите лични качества и ситуацията, от която сте започнали. Затова е важно, първо, страничен човек да анализира с какви ресурси разполагате – какви силни и слаби страни имате, какъв потенциал и в какво, къде да развиете себе си, за да имате по-голям шанс. Второ, важно е да работим с най-добрите специалисти, които да ни дадат знанията, да изградят правилни навици в нас и да развият онези умения, нужни ни за постигането на желаната промяна”, обясни Наталия Кобилкина.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.