Мъжът на Теодора Духовникова с коментар за Джокович и Австралия! (виж тук)

0

Мъжът на Теодора Духовникова оправдава Австралия!

Мъжът на актрисата Теодора Духовникова – Стефан Духовников рядко се изказва публично в мрежата, но този път го направи. А поводът е скандалът с Джокович в Австралия:

“Фен съм на Федерер откакто го видях да играе за първи път. Това не значи, че не смятам Джокович за невероятен талант и един от най-великите в историята.

Освен това той е и много повече: най-големият посланик на Сърбия, какъвто ние никога не сме имали, модел за милиони по целия свят, а също и дарител, какъвто ние също не сме имали или поне спортист такъв.

В същото време изобщо не ме интересува, какво мисли той за ваксините. Негов си е проблемът. Съвсем друг му е проблемът обаче със стъпването му като неваксиниран на Австралийска земя.

Австралийците безспорно са най-пострадалият от пандемията народ в света. По смъртност са последни, но по човешки трагедии като следствие на ужасяващите рестрикции са на първо място.

Хиляди не можаха да бъдат до умиращи близки, да ги погребат, да виждат децата си с месеци и още и още. Въпреки че лично аз съм дълбоко про медицина и необходимост от ваксини, не можем да не признаем, че онова, което тяхното правителство причини на милиони е невъобразимо.

Точно заради това, което преживяха тези хора, не биха могли да допуснат, че същото правителство би направило компромис, пък било то и с една от най-големите спортни звезди.

За тях Джокович не е заплаха за здравето им, а обида към нацията им. В този смисъл властите там нямат полезен ход – или ще ги унищожат самите австралийци, ако го допуснат, или ще ги намрази голяма част от света, ако го изгонят”, заяви Стефан Духовников.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.