Въпреки, че съдът го оправда: Новак Джокович още е арестуван и очаква депортиране (Вътрешният министър на Австралия отказа да се съобрази със съда)

0

Новак Джокович още е арестуван, въпреки, че съдът възстанови визата му

Ситуацията с Новак Джокович претърпя нов обрат само часове, след като най-добрият тенисист в света спечели съдебната битка с австралийските власти и съдия Антъни Кели възстанови редовността на визата му.

В момента носителят на 20 титли от Големия шлем е арестуван и очаква да бъде депортиран от Австралия.

Новината беше потвърдена от баща му Сърджан и брат му Джордже. Според тях се очаква сръбският тенисист да бъде депортиран.

Снимка: MozzartSport

„В момента Новак се консултира със своите адвокати и пиари, за да се прецени следващата стъпка. Това беше тежка загуба за австралийските власти. Явно обаче министърът на вътрешните работи е над съда“, коментира Джордже Джокович.

“Безсънна нощ за цялото семейство. Преживяваме трудни моменти. Новак показа колко е упорит и колко вярва в идеалите, бори се за себе си и за целия свят”, oбясни още братът на Ноле.

“Той иска справедливостта и се бори докрай истината да излезе наяве. Отиде да играе тенис, а не да прави политика”, добави Джордже Джокович.

Както вече стана ясно, преди няколко часа съдията Антъни Кели разпореди на Новак Джокович да бъдат върнати както паспортът, така и всички други лични вещи, отнети му от властите при влизането му в Австралия.

Освен това, ответникът – австралийският вътрешен министър Карън Андрюс, ще трябва да заплати разноските по процеса и да предприеме „всички необходими стъпки за незабавно освобождаване на жалбоподателя“.

Припомняме, че 34-годишният Джокович беше задържан миналия четвъртък на летището в Мелбърн и откаран в хотел за нелегални имигранти. Официалната изтъкната причина бе нередности с визата му, но огромният проблем е свързан с полученото от Джокера медицинско изключение на задължителното условие за претърпян пълен курс на ваксинация за влизане на Зеления континент, пише MozzartSport.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.