Цените в Одрин скочиха! (Вижте как попариха коледния шопинг на българите)

0

Стоките в Одрин поскъпнаха покрай празниците

Наистина ли в момента в Одрин всичко е толкова евтино? Мястото, към което много българи се насочват предимно в почивните дни, за да пазаруват уж евтини стоки.

Публикуваме част от коментарите от последните дни от фейсбук групата “На пазар в Одрин”, където има примери с цените на определени стоки:

– Днес бях в Одрин на шопинг, но всичко е поскъпнало. В 8 имаше стотици коли, чакащи за влизане в Турция. След час и половина минах.

Снимка: Фейсбук

Целта ми беше да закупя гранитогрес, фаянс, ламинат и мебели, но се изненадах, че цените са двойни и повече от септември 2021 г. т. е същите, като в България, така че не си губете времето за пазаруване там.

“Тракия yapi” беше затворен. в другите десетина магазина, споменати от групата, никой не говореше ни български ни английски, ни друг език освен турски, не че не се разбрахме. На рибния пазар на центъра преди две седмици си купих чернокоп за 25 лири кг, а днес купих същия за 50, но е вкусен, защото е див и не е аквакултура, като големите лавраци, които продават.

Пиша този пост за хората, които си мислят, че там е много евтино, но беше и съветът ми е не си губете времето, както аз си го изгубих днес. Ако искате разходка в Турция, идете в Истанбул, поне има, какво да видите.

Баста повече с Едирне. Не си губете времето, идете на по-интересни места.

– Ние в петък ходихме, много скъпо ни се видя всичко, лирата беше на 0.18 лв., цените бяха завишени, като сметнеш даден артикул, почти е на същата в България… и да не забравим за голямото чакане на границата (5 часа)…

– В Одрин сме. Дойдохме на разходка и пазар. 09:15 часа бяхме на ГКПП Лесово. Нямаше много коли, бързо минахме и на двете граници. Пътуваме със сертификат за преболедувал и антигенен тест с дете на 11 години /за него не искат тест/. Отседнали сме – 2 нощувки със закуски 164 лева за 3-ма възрастни и дете. Цените са завишени, но според нас пак си струва. Краве масло 1 кг – 69.99 лири, маслини 33 лири /кг., тост пейнир – 45 лири/кг. Проверихме за ламинат, но не ни устройва доставката до Русе – 150 евро за 60 кв. м. и не се знае кога ще се достави.

– Комшиите са вдигнали добре цените и ако е било изгодно преди седмица на 0.11 ст за лира, днес за 0.165лв/лира сметката не излиза! Доста хора, пообрани магазини и цени, доближаващи тези в България! Дизелът е на цена 11.55 лири или почти 2 лв/л, лекарствата са с добри цени и някои намаления в МОЛ-а!Ако не коригират цените или лирата не поевтинее отново не си заслужава Одрин

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.