Мариела Нордел избухна: Ако бях пиар на дявола…! (виж тук)

0

Мариела Нордел изригна в мрежата!

Пиарката и кулинар Мариела Нордел изригна в социалната мрежа, при това наистина разпалено. Ето какво я предизвика да се “разпищоли” вербално:

“АКО БЯХ ПР НА ДЯВОЛА….

За Харвард, Черния ПР и българската кочина или защо дори едно пъклено дело не може да изпълним като хората:

Българинът се прекланя религиозно пред Образованието! Той е готов да продаде нивата си, за да изучи детето, а, когато чуе, „Харвард“, изува гащи и зажумява!!!! Нека, преди да ви направя разбор за нашия Харваредец Храбър, да ви разкажа една харвардска история:

През 2005 съм в Париж на тежки преговори с Алстом. Телефонът ми звъни истерично и шведски журналисти ме бомбардират, „госпожо Нордел, как ще коментирате ситуацията на вашия финансов директор Питер Фалениус?“. По това време бях доста амбициозна – исках за 2 години да създам супер „дебела крава“ – международна фирма, напомпана, с перфектен борд на директорите, як баланс и въобще „пъблик къмпани“ за чудо и приказ. Тогава ми се появи кандидатът Питър – бивш директор на шведския концерн АББ. Аз ахнах – завършил Харвард, родители дипломати, израстнал в Китай….мераклия за финансов директор на фирмата ми. И го назначих!

Какво се оказва? През 1940 и някоя си година шведите дават на Румъния близо половин милиард сегашни евра като кредит. В средата на 90-те, когато румънчитата кандидатстват за ЕС, шведите се присещат за тези трохи-пари и си ги искат, като условие да приемат мамалигарите в Европата. Не, че им трябват, но, така – за принципа. Тогава възлагат на АББ да проведе преговорите при какви условия, как и кога ще се върнат кинтите.

С две думи – Питърчо решава, че румънците ще ги върнат, когато имат много пари и не им трябват. В сметките на шведското кралство постъпват само едни 120 000 евра, а в новооткрита лична сметка на името на Питърчо, в банка на Вирджинските острови, се вливат 180 000.

Процедурата съответно е придружена от интензивна комуникация между него и ресорния министър на северната ни съседка. По това време шведският бизнесмен се подвизава успешно и в бордеите на Токио, където среща и втората си съпруга – оправна професионалистка от Бурма. Довежда я в Швеция, прави я човек, дет се вика, взимат си дори прислужница от Филипините.

Както казваме в Швеция – идилията на 3-те В-ъта – вила, Волво и вуве /къща, кола Волво и куче/. До момента, в който бурманката се усеща, че шведският мачо почуква и филипинката…. Три години азиатската съпруга търпеливо събира всички документи от кошчето за боклук на занюхания швед /аз за какво първото нещо, за което дудна на всички мои клиенти е, „купете си машина за рязане на хартия да унищожавате документите!“/ де що има факс и хартиен носител. И през 2005 нейният час настава!

Заявява, „искам 300 000 евра, апартамент в Стокхолм, попечителство за децата и да се разведем по мирно и тихо.“. Менте викингът кипва – от къде накъде неква си от трертия свят ще му поставя условия и отвръща аристократично, „гола те взех, гола ще те оставя!“. И азиатската амазонка пуска всички факсове между Питър Пан и румънския министър на шведската преса. БОНБААААА! Шведската соц демократична преса лудва, а ние, с Питърчо, без нищо да подозираме, спокойно предъвкваме сирене Бри в централата на Алстом в Париж….

Та, толкова по Харвардското образУвание! Да се върнем сега на наша територия:
Кире Канадецо е обявил по 75 лева добавка на пенсионер, ако се факсинира. И други неща по канадски обичай обеща. Не знам как е по Харвардски, аз правих само един курс в Кеймбрич, а и при шведите, че и при норвежците се обучавах и там ни учеха на други врътки! Кире, не се прави така кампания! Така се процедира в ситуация на яка световна далавера, наречена Пландермия:

1. Още през февруари 2020, критичен беше първият ден!
a. Правилото е – Един говорител, едно съобщение! Не Щаб, не НОЩ!
b. Говорителят не трябва да е политическо обвързано лице, дори експерт не е нужен, а медийно трениран Юда, упълномощен да доставя цялата информация.
c. Неговата работа е само да се свързва с ключови журналя/медия и да се прави на важен, „аз ще ви дам ексклузивност! Цялата информация ще получите от мен, само застанете в нисък старт!“ С други думи – идиотът трябва да привлича внимание и да създаде новина. В такива ситуация медиите не искат второ или експертно мнение, те следват логиката на бранша – сеир!

2. Първата седмица – тя е златна! Нямаш конкуренция, няма съпротива, разиграваш си коня. Ти си единственият източник на инфо!!! Ти си информационен Бог за седем дни – доставяте, каквито си искате новини.

3. Първият месец – тук е времето за цифри, статистика, прогнози и истинска манипулация, а не селяшкото „яко ще се мре! Ще ви извозваме в чували!“. Тук се дава само суха фактология, „по мнението на експерти се очаква през идващия месец януари да умират по 50 души дневно!“ /нищо, че и през 2017 януари, когато не е имало официално обявена пандемия, смъртността си е била пак толкоз – това го спестявате на аудиторията!/. Само изстрелвате със сериозно лице, „смърт – по 50 души на ден! За един месец си отиват 1500 българи или едно средно българско училище!!!“. Сами разбирате, че ефектът е потресаващ и само профси ще установят, че някъде има заровено куче и ще задълбаят в статистика….. Гарантирам, че масата ще се разреве и ужаси! Но, най-хубавото е, че в случая не лъжете – цялата информация е самата истина!!!

4. Кой ще се вакса пръв?
a. Жени, деца – те са най-важните! Не пенсиите….
b. Като реклама бих ангажирала на първо време плеймейтките и футболистите! Защото, ако Николета Лозанова и Божинов направиха невъзможното за ЕфБет, представете си за ваксата как биха се отдали!!!
c. Не томболи с часовници, не по 75 лева добавки и награди! Всеки в Бг знае, че безплатно е сиренето само в капана.
d. Ваксата трябваше да се направи желана, трудно достижима, само за умни и красиви! Трябваше да е нужно да се използват яки връзки, за да я получиш, а не пред всеки МОЛ да ми разполагат фургони с полу-грамотни тийнейджърки, които ентусиазирано да я предлагат.
e. Гневни „фейк“ репортажи – как медици се възмущават, че има вакси за ВИП-ове, но не и за стари и болни…

5. Най-лесно се манипулира чрез истината!
Още от самото начало трябваше да се изнесат фактите, с които опозиционерите биха атакували, а, именно:
– Това не е ваксина! Това е експериментална течност във фаза на развитие.
– Да се пуснат филмчета/статии по ключовите медии как години наред супер лекарства не са могли да спасяват животи заради бюрократични простотии – не са били легализирани, защото са в експериментална фаза, но са лекували рак, чума, малоумие….. Градски легенди в ход и разгара!
Епилог: Сега вече, слава Богу, стомната е счупена! Кирчококорчовата коалиция продължава да прави грешка след грешка – за наш късмет! Благодарна съм, че Боко, къде съзнателно, къде от тъпота или алчност, се довери на калинките, а не на някой от моите колеги акули от Запад, за да му изготвят комуникационната кампания за Совида! Сега, харвардчетата трябва да направят чудеса от храброст, за да променят безнасилствено ситуацията.

Бай Дъуей, ако още има останали журналя, извън мисирките, да проверят кой е платил за мастъра на Кирето в Харвард! Както викат братята евреи, „винаги следвайте парите!“, избухна Мариела Нордел.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.