СЗО: Човечеството ще бъде изправено пред сериозни предизвикателства след…

0

Дори и след пандемията не ни чака нищо хубаво

От Световната здравна организация (СЗО) предупредиха, че човечеството ще бъде изправено пред сериозни предизвикателства след края на пандемията от коронавирус.

СЗО
Дори и след пандемията не ни чака нищо хубаво

„След края на пандемията на коронавирус човечеството ще се изправи пред по-сериозни предизвикателства от преди. Те ще са свързани с бедността, глада, неравенството, болестите и изменението на климата“. Това разкритие бе направено от Тедрос Гебрейесус, който е генерален директор на СЗО.

По време на реч на 10-та Глобална конференция за превенция на здравето в Женева, Гебрейесус отпрани призив към правителствата да „насърчат икономическия растеж, основан на здравето и благосъстоянието на хората и планетата“.

Тедрос Гебрейесус от СЗО подчерта, че „пандемията показа, че ако здравето е застрашено, значи всички са изложени на риск“. „В този ред на мисли е нужна “фундаментална промяна” във възприятието за стойността на здравето. Икономическият растеж, основан на здравето и благосъстоянието на хората и планетата, трябва да бъде „насърчен““, категоричен е той.

Шефът на СЗО – Тедрос Гебрейесус посъветва държавите, че трябва да си поставят за цел всеки един човек са има достъп до здравни услуги. Към днешна дата това човешко право се е превърнало в крайъгълен камък за икономическата, социалната и политическа стабилност на страните, заключи той, пише nova.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.