Мариела Нордел скочи: Ало, влизайте в час! Българите живеят в мизерия! (виж тук)

0

Мариела Нордел се възмути в мрежата!

Бясна в мрежата изригна устатата кулинарка и пиар Мариела Нордел. А причината е съвсем основателна – тоталното безхаберие и бедност в страната ни:

“Чета доклада на “Амнести интернешънъл” във връзка с материал, който пиша за Куба и от любопитство отворих на “България”. И за кой ли не път се убедих, че това са хора без работа, чиновници, които хал хабер си нямат от живота, особено от проблемите.

Докладът е точно 3 страници и засяга три проблема:

1. “Бежанците” – защо България не пуска всяка орка и всеки талибан, защо Динковците ги ограбват и бият, защо Държавата е премахнала паричната помощ от 60 лв. джобни, които са им се давали…

2. Вторият велик проблем е циганските гета! Според Амнестито “всеки човек имал право на дом” – ама няма значение дали е на заграбена земя, дали е законно, дали е безопасно да се живее в тази “къща”! Защо сме били сринали гетата? Хммм, защо не го кажат това на банките, на съдя изпълнителите, на ТЕЦ-а?! Те могат само за дълг от 300 лв да ти вземат къщата.

3. Третият смущаващ за Амнестито проблем бил, че бг полицията бие – хехехех. По този повод се сетих за един стар соц виц: “Сутринта пускат арестуван и го карат да подпише Декларация, че милицията днес не бие”, а той рекъл “а, бе не знам за милицията днес, ама милицията вчера ме смля!”….

Не знам кой им плаща заплатите на амнестарите, но, ако аз съм им шеф, ще ги наритам на шутове!!!! Не виждат ли, че в България се провежда геноцид против собствения народ – старците са оставени да измират без средства, без грижи.

Половината от населението живее под прага на бедността. Хиляди са бездомниците и въпреки това властите не позволяват на милосърдни хора да ги хранят. Банките имат повече права от Държавните органи. Доставчиците на жизненоважни и базови услуги – вода, електричество, топло, са абсолютни монополисти и кожодери.

Корупцията е навсякъде и на всички нива! Една шайка са окупирали страната и всички ключови позиции, превърнали са в семейна фирма институциите. Цензурата е по-жестока от Живково време!

Управляващите се имат над Закона – нито прилагат решението на Съда да премахнат винетките и да върнат парите, нито да премахнат пръстовото идентифициране в болниците.

Да не говорим за перманентния отказ на достъп до информация – като се почне от най-ниското общинско ниво и свършим с “тия горе”… Циганският терор в малките населени места е нетърпим и безнаказан. Младите са прокудени….

Ало, Амнестито, влизайте в час!”, изригна Мариела Нордел.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.