Съществува ли риск от разпалването на Трета световна война?

0

Предишните преговори между двамата се проведоха на 16 юни

Все повече хора се питат съществува ли риск от разпалване на Трета световна война.

Специалисти твърдят, че в последно време рискът от възникването на такава е доста сериозен.

Оказва се, че бъдещата среща на президентите на САЩ и Русия – Джо Байдън и Владимир Путин, ще е с доста дълъг дневен ред.

война
Предишните преговори между двамата се проведоха на 16 юни

За подробностите около подготовката проговори зам.-министърът на външните работи на Руската федерация – Сергей Рябков. В ефира на телевизионно предаване той подчерта, че за да бъде осъществен контактът, се нуждае от задълбочена подготовка и те правят точно това, отбелязват чуждестранни медии, цитирани от „Стандарт“.

Според руския зам.-министър на външните работи, САЩ предявяват претенции към Русия, включително и по въпроса за Украйна.
„Те трябва да обяснят подробно какво се случва и как, ние правим това“, каза той.

По-рано Николай Патрушев, който е секретар на руския съвет за сигурност призна, че среща между двамата държавни глави може да се състои до края на годината.
Припомняме, че предишните двустранни преговори между Байдън и Путин се проведоха на 16 юни в Женева. Те продължиха 3 часа и половина.

Според шефа на Държавния департамент на САЩ – Антъни Блинкен срещата е оказала положително влияние върху работата по стратегическата стабилност и контрола върху въоръженията, пише blitz.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.